Aanbevelingen

Ik kan Letterleven van harte aanbevelen. Marte heeft een prachtig relatieblad voor ons gemaakt, en mij enorm veel werk uit handen genomen: van conceptontwikkeling tot en met de contacten met de fotografen, freelancers, vormgevers en drukker. Ze is doortastend, afspraak is afspraak, zeer prettig in de omgang. Weet in een creatieve sessie de juiste snaar te raken en enorm veel ideeën uit mensen te halen. Ze levert vakwerk met een kring van vakmensen om zich heen. Dat is ook te zien aan het eindresultaat: zeer creatieve artikelen met pareltjes van fotografie en illustraties.”

Eveline Molenaar, communicatiemanager Verslavingszorg Noord Nederland (VNN)


“Ik heb Marte leren kennen als een self made journalist die nergens gras over laat groeien. Als ze wat wil, dan gaat ze er honderd procent voor. Nog twee mooie eigenschappen: een open geest en altijd, overal, grenzeloos nieuwsgierig. Een bijter als het nodig is. Het beste bewijs is haar boek Slaaf van mijn gedachten, dat er – ondanks vele hobbels – toch kwam. Ambitieus? Ja! Maar zonder een spoor van zelfgenoegzaamheid of arrogantie. Marte is namelijk ook gewoon een leuk mens.”

Stef Verhoeven, hoofdredacteur zorgveilig.nl, journalist en dagvoorzitter


“De schrijfworkshops van Letterleven zijn een echte aanrader voor beginnende én gepromoveerde onderzoekers. Als onderzoekers zijn we geschoold in wetenschappelijk schrijven. Maar het maken van teksten voor leken, is iets heel anders. In de geweldige workshop Opblaastaal heeft Marte van Santen mijn onderzoeksteam de fijne kneepjes van haar vak bijgebracht.”

Stynke Castelein, senior onderzoeker bij Lentis Research en bijzonder hoogleraar ‘Herstelbevordering bij ernstige psychiatrische aandoeningen’ aan de Rijksuniversiteit Groningen


“Als hoofdredacteur is Marte secuur en snel, overziet ze de grote lijnen en is ze scherp op de details. Ze durft te sturen en in te grijpen, en staat voor elke letter. Ik vond het buitengewoon prettig om met Marte samen te werken en ik ben heel trots op het magazine dat onder haar leiding is ontstaan.”

Renée de Vries, woordvoerder bij seniorenorganisatie ANBO

 


“Marte is een uitstekende journalist. Ze werkt zorgvuldig en professioneel. Haar stukken zijn niet alleen inhoudelijk sterk, maar bevatten ook nog vaak nieuws. Daarnaast is het een prettige vakvrouw om mee samen te werken: flexibel en betrouwbaar.”

Barbara van Beukering, voormalig hoofdredacteur van Volkskrant Magazine en Het Parool

 


“Marte van Santen? Betrokken, kundig, enthousiast, schrijft goed en – niet onbelangrijk – ze levert altijd op tijd.”

Roel Snijder, chef bijlagen Dagblad van het Noorden en de Leeuwarder Courant

 

 


“Het is prettig communiceren met Marte. Je kunt intelligent met haar te sparren. Ze is een professionele journalist, die tot het uiterste gaat om de juiste informatie boven tafel te krijgen. Met haar ruime netwerk weet ze altijd de juiste experts te vinden. Bovendien zijn haar stukken helder geschreven en goed gedocumenteerd en gestructureerd.”

José Rozenbroek, hoofdredacteur HUMAN magazine en co-hoofdredacteur Radar+

 


“Marte en ik hebben samen het visieboekje En we leven nog lang en gelukkig voor ANBO geschreven. Dat was een leuke en inspirerende samenwerking, waarin we elkaar mooi aanvulden. Ik vind Marte een prima vakvrouw. Ze stelt goede vragen, waardoor je wordt aangemoedigd om scherp na te denken over wat nu precies de bedoeling is.”

Atie Schipaanboord, coördinator collectieve belangenbehartiger zorg en wonen bij seniorenorganisaties ANBO

 


“Marte heb ik leren kennen als een journalist en redacteur die haar werk zeer serieus neemt. Ze leeft zich in in de titel waarvoor ze schrijft, denkt mee, is creatief en punctueel in het nakomen van afspraken.”

Gabrielle Kuijer, bladenmaker en communicatieadviseur