ABC

Bij Letterleven leven we voor (en van) letters. En brengen we letters tot leven. Dan mag een alfabet natuurlijk niet ontbreken. Ons verhaal in 26 lemma’s.

 

A is voor ALFABET. Als kind leer je een stel letters en plotseling gaat er een hele wereld voor je open. Geeft ons nog altijd kippenvel.

 

 

B is voor BULLET JOURNAL. Een (papieren) planner, agenda, to do-lijst en dagboek in één. Zorgt voor orde en overzicht, rust en ruimte. Wij zweren bij het gebruik ervan.

 

C is voor CHOCOLADE. Geen toelichting nodig.

 

 

D is voor DIRKJE. Koningspoedel en bedrijfsfitnessinstructeur. Houdt ons fit. Zie C.

 

 

E is voor EIGENHEID. Zoals Loesje (wij zijn fans!) zegt: Wees jezelf. Er zijn al zoveel anderen.

 

 

F is voor FRIESLAND, sinds 2015 de thuisbasis van Letterleven. Na ruim twintig jaar in Amsterdam best een overgang. Maar de frisse lucht en gratis parkeerplekken voor de deur zijn nog iedere dag een feestje.

 

G is voor GEZONDHEID. Een thema waarin we zijn gespecialiseerd. In de breedste zin van het woord. Van lichaam tot geest, van ziekte tot welzijn.

 

H is voor HANDSCHRIFT. Open. Origineel. Helder. Dat is ons handschrift. Als schrijver. Als bladenmaker. Als trainer.

 

 

I is voor ITALIAANS. Behalve vlekkeloos Nederlands en vloeiend Engels spreken we die taal namelijk ook bij Letterleven.

 

 

J is voor JOURNAAL. Nieuwsjunkies zijn we. Via radio, tv, krant of sociale media; we krijgen er nooit genoeg van.

 

 

K is voor KICK, het prachtige blad dat we in 2016 voor Verslavingszorg Noord Nederland maakten, en waar we nog altijd ongelooflijk trots op zijn.

 

L is voor LETTERLEVEN. Wat anders?

 

 

M is voor MARTE, oprichter en eigenaar van Letterleven. Zij werd vernoemd naar kunstenares Marte Röling, die met haar eigengereide levensvisie elke dag een lichtend voorbeeld is.

 

N is voor NIEUWSGIERIG. Ons favoriete woord? Waarom! Gevolgd door wie, wat, waar, wanneer en hoe.

 

 

O is voor OMSLAG. Van boeken en bladen, maar ook in het leven. Werken bij de overheid en in het bedrijfsleven: we hebben het allemaal geprobeerd. Maar met taal bezig zijn is toch het allerleukste.

 

P is voor PAPIER. Want er gaat niets boven een mooi notitieboek.

 

 

Q is voor QWERTY, de standaardindeling van het toetsenbord. Wist je trouwens dat Belgen en Fransen een eigen, aangepast toetsenbord hebben, het zogenoemde AVERTY-klavier? Een crime voor mensen die (zoals wij) blind typen.

 

 

R is voor REPORTAGES. Die maken we o zo graag. Net als interviews trouwens. Niets leuker dan je in de wereld van een ander onder te dompelen. Het brengt ons steeds weer op verrassende ideeën. Want (zoals Loesje zegt): Een wijde blik verruimt het denken.

 

S is voor SLAAF. Nee zeg, geen dwangarbeid! Slaaf van mijn gedachten bedoelen we, het boek over dwangstoornissen dat Marte in 2011 uitbracht.

 

T is voor THEE. Gemiddeld zo’n 1,5 liter per dag.

 

 

U is voor UITZICHT. Op het prachtige Friese groen voor ons raam. Maar ook op inspirerende ontmoetingen en spannende nieuwe projecten. We kunnen niet wachten.

 

V is voor VRAAG. De heilige graal van iedereen die zich met taal en communicatie bezighoudt. Want elke boodschap begint met een vraag.

 

W is voor WORDFEUD. Scrabble is sinds mensenheugenis ons favoriete spel. Dat we dat nu op elk moment van de dag op afstand kunnen spelen, heeft het leven een beetje mooier gemaakt.

 

Y is voor YOGA. De beste manier om je lijf soepel te houden als je de hele dag achter de computer zit. We doen het beide veel en graag.

 

 

Z is voor ZEEPKIST. Daar springen we geregeld op. Om de wereld over onze ideeën en plannen te vertellen. Want we geloven met hart en ziel in wat we doen.