Training

Houthoff Buruma is een toonaangevend, internationaal advocatenkantoor in het topsegment van de markt, met kantoren in Amsterdam, Rotterdam, Londen, Brussel en New York. Voor de communicatieafdeling van het hoofdkantoor, gevestigd op de Amsterdamse Zuidas, verzorgde Marte een zesweekse schrijftraining met speciale aandacht voor het opstellen van persberichten.

Lentis biedt geestelijke gezondheidszorg, forensische gezondheidszorg en ouderenzorg in de provincies Groningen, Drenthe en Friesland. Deze GGZ-instelling heeft daarnaast een eigen onderzoeksafdeling, Lentis Research. Bestuurder, hoogleraar en onderzoeker Stynke Castelein vroeg Marte een workshop Opblaastaal te geven aan haar promovendi. Naderhand schreef ze daar op LinkedIn dit over:
“Deze workshop is een echte aanrader voor beginnende én ook gepromoveerde onderzoekers! Als onderzoekers zijn we geschoold in wetenschappelijk schrijven, we doen niet anders. Het schrijven van patiëntenfolders en andere wervingsmaterialen voor onze (behandel-)studies vraagt een andere manier van schrijven. Met het verzoek aan Marte van Santen om mijn onderzoeksteam de fijne kneepjes van haar vak te leren, heeft zij voor ons een geweldige workshop ‘Opblaastaal’ gemaakt. Komt u een duidelijke en wervende folder tegen? Dan zou deze maar zo van ons onderzoeksteam kunnen zijn… Dank je wel, Marte!”

Waterbedrijf Groningen staat middenin de samenleving. Des te belangrijker is het dat de medewerkers glashelder communiceren. Naar buiten, maar ook binnen de organisatie. Dat kan knap lastig zijn, zeker als je veel (ingewikkelde) notities en rapporten moet schrijven. De workshops Opblaastaal en Rake woorden kwamen dus goed van pas. In twee ochtenden nam Marte (die zelf in het verleden als ambtenaar en manager werkte) de leergierige beleidsmakers van het waterbedrijf mee op reis door het land van mooimakers, afzwakkers en piramideschrijven. Het resultaat? Professionals die niet alleen duidelijker en doeltreffender schrijven, maar daar nog meer plezier in hebben ook.