Schrijftrainingen

 

Beter zakelijk leren schrijven hoeft niet veel tijd te kosten. Een paar praktische lessen is vaak al genoeg om een groot verschil te maken. En zo meer voor elkaar te krijgen. Letterleven laat je graag zien hoe.

SCHRIJVEN = VRAGEN
Een tipje van de sluier. Zakelijk schrijven begint niet met een toetsenbord of een pen, maar met vragen stellen. Informatie verzamelen. Je in je lezer verplaatsen. En ja, dat geldt ook voor zoiets (ogenschijnlijk) simpels als een e-mail of een brief. Pas daarna kom je aan de tekst toe. Die bouw je logisch op. Direct en aansprekend. Zonder lange zinnen of vaktaal. Het zal je verbazen hoeveel méér je daarmee bereikt.

AANBOD
Letterleven biedt verscheidene (in company) schrijftrainingen. Van korte workshops tot meerdaagse cursussen. In een groep of individueel. Passend bij jouw organisatie. We denken graag met je mee. Vast onderdeel zijn in ieder geval de praktische oefeningen. Zodat deelnemers direct kunnen ervaren hoe je met een paar kleine aanpassingen een totaal andere tekst krijgt.

Een greep uit het aanbod:

  • Rake woorden
    Of het nu om gaat een e-mail, brief, folder, webtekst, beleidsnota of jaarverslag: een leesbare tekst staat of valt met een goede voorbereiding en een logische opbouw. In deze training leer je hoe je dat stapsgewijs aanpakt. Met als resultaat: een heldere, pakkende tekst, waarvan de lezer het gevoel krijgt dat die speciaal voor hem of haar is geschreven. Met speciale aandacht voor: moeilijke woorden. Ze zijn niet alleen lastig te begrijpen, ze voelen onnatuurlijk en maken je verhaal onnodig ingewikkeld en afstandelijk. Met als gevaar dat je je lezer kwijtraakt. Van vaagmakers tot opblaastaal, van afzwakkers tot opleukers: na deze workshop gebruik je ze nooit meer.
  • Vlekkeloos Nederlands
    Fouten staan slordig. En vooral: onprofessioneel. Toch zijn ze gauw gemaakt. Want wat kan het Nederlands lastig zijn! In deze workshop passeren alle veelgemaakte spel- en stijlfouten de revue. Koppeltekens, samenstellingen, afbrekingen, klinkerbotsingen, voegwoorden, leestekens, accenten, als en dan, d’s en t’s; ze komen allemaal aan bod. Een spiekbriefje met ezelsbruggetjes voor bij je computer zorgt ervoor dat je na afloop (bijna) nooit meer de vout fout in gaat.

KOSTEN

Een workshop van een dagdeel (in company) kost 699 euro. Een training van twee dagdelen is 1.299 euro. Het maximaal aantal deelnemers is tien. Voor elke extra deelnemer komt er 75 euro bij.

Voor uitgebreidere trainingen maken we graag een offerte op maat.

CONTACT
Ook beter leren schrijven? Neem dan hier contact met ons op.